RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Пам'ятник захисникам України буде відкрито в Харкові 14 жовтня - Світлична

Глава Харківської області Юлія Світлична повідомила про готовність до відкриття монумента.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Ескізний проект був обраний на відкритому конкурсі за участю ветеранських організацій в серпні 2018 року. Майбутній монумент буде складатися з декількох об'єктів і присвячений всім українським воїнам, загиблим на Донбасі, відстоюючи територіальну цілісність і незалежність України. Окрему увагу буде приділено жителям Харківщини, полеглим на полі бою за незалежність країни.

На місці, де буде знаходитися монумент, вже встановлена частина елементів споруди - 14 металевих стел.

"Створення монумента захисникам України вже знаходиться на завершальному етапі. До цього моменту ми йшли довго, адже всі збори, обговорення щодо того, яким має бути пам'ятник, були віддані на суд громадськості, - зазначила Юлія Світлична. - Нарешті, була знайдена єдина ідея, яку підтримала більшість. Сьогодні подивилися, які ще управлінські рішення потрібно прийняти для того, щоб 14 жовтня, в День Захисника України, на площі Захисників України був відкритий цей меморіальний комплекс".

Будівельні роботи почалися в червні. Основний елемент монумента - це куб, міцна геометрична фігура. Він символізує Україну - цілісну і могутню державу, яка зазнала важких втрат - і про ці втрати буде говорити та частина куба, яка відсутня.

"Автор пам'ятника дуже постарався і врахував всі побажання моїх бойових побратимів. Таким чином ми вшануємо пам'ять кращих з кращих патріотів України, на подвиги яких будуть виховуватися наступні покоління українців", - висловив думку Секретар Ради ГО "Союз ветеранів АТО" Юрій Корсунов.

Підрядникам залишилося встановити головну частину композиції - куб, змонтувати підсвічування і провести озеленення.

"Історію потрібно поважати. Захисники України, які загинули у всіх війнах, всіх бойових діях, повинні бути увічнені. Це наша данина тим людям, які своїм тілом і душею захищали Україну", - підкреслила глава ХОДА.