RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Глава ХОДА Світлична підписала важливу угоду на Форумі регіонів України та Білорусі

У Житомирській області за участю президентів обох держав - Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка проходить Форум регіонів України та Білорусі. На ньому підписали ряд документів про постачання товарів з Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

В рамках форуму глава Харківської області Юлія Світлична і голова Могильовського обласного виконавчого комітету Леонід Заєць підписали угоду про співпрацю між регіонами. Рамкова угода передбачає співробітництво в сферах промисловості, сільського господарства, транспорту і торгівлі. Також передбачається співпраця в галузі науки, техніки, освіти та охорони здоров'я, культури і мистецтва, розвитку туризму і спорту, екології і раціонального використання природних ресурсів, а також в питаннях розвитку місцевого самоврядування.

"Харківщина має результативний досвід співпраці з міжнародними партнерами з країн Європейського союзу і США. У рамках форуму ми підписали угоду про співпрацю з Могилевською областю, з якою маємо схожі економіки. Акцент у співпраці будемо робити на сильних сторонах наших регіонів: машинобудуванні та агропромисловий комплекс" , - прокоментувала Юлія Світлична.

"Ми бачимо Україну як одного з пріоритетних зовнішньоекономічних партнерів. До цього у нас були угоди про співпрацю з рядом регіонів, але бачимо великий потенціал для розвитку зв'язків і на рівні підприємств і організацій. Найбільш перспективні напрямки співпраці для нас - сільське господарство і машинобудування", - зазначив Леонід Заєць.

На форум зібралися делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. На пленарне засідання зареєструвалися близько тисячі учасників. Крім підписання угод, в рамках форуму проходить також виставка техніки та виробів декоративно-прикладного мистецтва України та Білорусі.