RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ставимося як до худоби: Зеленський вказав на важливу проблему в Україні

У середу, 6 листопада, в ході візиту до Харкова президент України Володимир Зеленський попрохав уряд зібрати нараду з питання проблем на підприємствах оборонного комплексу, заявивши, що до працівників на них держава "відноситься як до худоби", не виплачуючи зарплат і не забезпечуючи гідних умов роботи.

Про це глава держави заявив на брифінгу для журналістів.

Так, президент закликав зібрати нараду Кабміну для обговорення умов підвищення ефективності і поліпшення умов праці на підприємствах оборонного комплексу.

"У нас більше 10% підприємств "Укроборонпрому" знаходяться на Харківщині. Були на авіаційному заводі, на легендарному заводі Малишева. Я в шоці. Нам сказав директор заводу, що з 2009 року один танк побудували, за радянських часів було 900 танків на рік. Заборгованість по зарплатах страшна - до 4 років. Дуже низька заробітна плата. Наприклад, на авіаційному заводі - 3,5 тисячі гривень. Мені сказали, що взимку люди працювали в приміщенні, де була температура 0 градусів. Ми як до худоби до людей ставимося, а потім хочемо, щоб вони поважали владу, поважали Україну, щоб нікуди не виїжджали, і щоб підприємства у нас працювали", - заявив глава держави.

Також він закликав членів уряду зібратися на нараду з оборонним підприємствам до настання холодів і звернувся до керівника "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса.

"Щоб ми розуміли, хто у нас замовник, скільки танків, чому ми для когось - для Таїланду - робимо, а для України не робимо? Чому у нас є прекрасні літаки і прекрасні конструктори - тільки ми нічого не виробляємо і нічого не літає ? .. Ще не зима - я розумію, що умови не зміняться і взимку люди будуть працювати в тих же умовах", - зауважив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Зеленський призначив нового керівника Харківської ОДА Олексія Кучера і першим завданням йому назвав розробку стратегії вирішення проблем оборонних підприємств на території області.