RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Прокурори віддають завод росіянам: глава Миколаївської облради висловилася про ситуацію з "Океаном"

Глава Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко розкритикувала дії Генеральної прокуратури, з ініціативи якої суд заарештував майно суднобудівного заводу "Океан", який тільки почав відновлювати свою діяльність.

Про це Вікторія Москаленко сказала в ефірі телеканалу НІС-ТВ, повідомляють "НикВести".

Глава Миколаївської облради висміяла ідею президента Володимира Зеленського про створення в Україні системи "інвестиційних нянь", заявивши про можливу корупцію в цьому питанні.

"Океан" отримав "няню" в формі Генпрокуратури. Це, я так розумію, "інвестиційна няня", яка говорить, що потрібно віддати актив російській стороні. Є такий пан Юсуфов, я історію трохи вивчила. Більше 20 років тому держава відмовилася від цього активу. Є такий Фонд державного майна, який виставив на продаж цей актив. Які сьогодні державні інтереси порушені? У кримінальному провадженні повинна бути сторона і об'єкт, права якого порушуються", - сказала Вікторія Москаленко.

Вона заявила, що Миколаївська обласна рада розгляне питання про арешт майна "Океан" і висловить свою позицію з цього приводу.

"Дуже болюча ситуація, впевнена, що реакція депутатського корпусу на це буде, ми розуміємо, що закон - це закон, і рішення суд приймає ім'ям України, тому я завжди оптиміст і кажу, що можливо влада прислухається до громади, людей, побачить, скільки податків було сплачено і змінить рішення. Я на це сподіваюся", - сказала Вікторія Москаленко.

13 січня Печерський районний суд Києва за клопотанням Офісу генерального прокурора наклав арешт на майновий комплекс Миколаївського суднобудівного заводу "Океан". Як повідомляла прес-служба Офісу Генерального прокурора, рішення було прийнято в рамках кримінального провадження за фактом доведення до банкрутства та незаконного заволодіння майном підприємства. Власник заводу, миколаївський бізнесмен Василь Капацина заявляв про шість іноземних контрактів, реалізація яких виявилася під загрозою через арешт майна підприємства.