RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

"Сил вистачить": активісти заявили, що не допустять знесення ТЦ "Барабашово" в Харкові

У Харкові підприємці заявили про бажання протистояти будівництву дороги на місці торгового центру "Барабашово".

Про це повідомляє Depo.Харків.

Вночі на 13 лютого на ТЦ "Барабашово" підприємці звели барикади, щоб завадити пробиванню дороги через ринок, оскільки їм стало відомо про команду з мерії, про початок знесення торгового центру. Підприємці встановили протитанкові їжаки, натягнули між ними ланцюги і почали палити шини.

"Людей довели до ручки. Почали роздавати приписи на знесення частини магазинів. Їх не вручають особисто, а просто вішають на магазини. Ніхто не розуміє, це справжній документ або "фількіна грамота". Ходять незрозумілі люди, залякують підприємців: будемо зносити магазини, а у людей товар, куплений на останні гроші", - зазначив прес-секретар "Барабашово" Сергій Зайцев.

Раніше підприємці заявили, що зіткнулися з брехнею з боку мера Кернеса, який публічно обіцяв до старту пробивання дороги виконати всі необхідні процедури, побудувати павільйони для підприємців, куди вони могли б переміститися на час будівництва. Однак зроблено цього не було. Вони звинуватили Кернеса у використанні ситуації з дорогою в особистому конфлікті з народним депутатом Фельдманом, який повідомляв про намір балотуватися в мери міста.

У Харкові мерія перейменувала комунальне підприємство "Харків-Паливо" на КП "Міський торговельний ринок". Приводом для цього, за словами мера Геннадія Кернеса, стало бажання перепідписати з підприємцями "Барабашово" угоди про оренду землі вже з комунальним підприємством. Крім цього, мерія має намір побудувати через ринок "Барабашово" нову дорогу.