RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Мер Черкас влип в неприємності через "дострокове" пом'якшення карантину

У Кабінеті міністрів вважають невиправданим рішення міської влади в Черкасах послабити карантинні заходи в місті до істотного зниження небезпеки поширення COVID-19.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу перед Черкаською міською радою.

На його думку, таке політичне рішення може привести до нового спалаху коронавірусу в регіоні. Міністр пригрозив авторам такої ініціативи кримінальною відповідальністю.

"Рішення відкрити магазини і торгові центри, а також тераси в закладах громадського харчування може звести нанівець роботу, проведену протягом останніх 15 міс. Діям влади буде дана оцінка, в тому числі правоохоронних органів. Я засуджую такі дії, тому що вони ставлять під загрозу життя і здоров'я людей", - підкреслив Степанов.

Також проти "передчасного" пом'якшення карантину в Черкасах виступив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. У себе в соцмережах він пообіцяв жорстку реакцію для мера міста.

ыЯк повідомляв "Апостроф", раніше в Черкасах після масштабних мітингів городян вирішили істотно пом'якшити карантинні заходи, введені через загрозу поширення коронавірусу. Міська влада звернулася до уряду з проханням надати алгоритм і правила роботи ринків та інших закладів після їх відкриття.