RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Карантинний бунт: до Луцька підключився Тернопіль

Мер Тернополя Сергій Надал заявив, що рішення про віднесення міста до червоної зони і введення жорстких карантинних обмежень є політичним.

Про це він написав у Facebook.

"Я вважаю рішення Центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій суто політичним. Створюється враження, що Тернопіль хочуть ізолювати від України. Нас хочуть взяти в блокаду", - йдеться в публікації.

Надал зазначив, що після важкої весни для Тернополя критично важливим є відновлення всієї роботи міської інфраструктури.

"Але уряд хоче драконівськими обмеженнями знищити економіку Тернополя. Поки я мер, я не дозволю недолугим чиновникам позбавляти Тернопіль заробітку", - написав він.

Він наголосив, що місто передчасно віднесли до червоної зони і що показники захворюваності COVID-19 в Тернополі за останні дні пішли на спад і тримаються на тому ж низькому рівні.

"Я - проти дискримінації нашого міста чиновниками міністерств. Якщо ж не буде розуміння від уряду, ми залишаємо за собою право звернутися до представників громадськості щодо захисту Тернополя в умовах економічної і політичної блокади", - заявив Надал.

Він додав, що влада міста рекомендує з понеділка, 3 серпня, дозволити роботу всіх суб'єктів господарювання відповідно до рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій.

"При цьому закликаємо жителів дотримуватися санітарно-епідеміологічних умов, зокрема масочного режиму, проводити температурні скринінги працівників і відвідувачів, забезпечувати дезінфекцію приміщень", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на подібний крок пішла влада Луцька, який також потрапив в "червону зону" з розповсюдження коронавірусної інфекції. Вона відмовилися посилювати карантин зупиняючи громадський транспорт і закриваючи громадські заклади.