RU  UA

Місцева влада ігнорує укази президента щодо фінансування медицини - Присяжнюк

Місцеві органи самоврядування нехтують посилами від президента щодо додаткового фінансування медицини на час боротьби з коронавірусом. Про це заявив колишній голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк в ефірі Апостроф Live.

"Місцеві органи влади зараз говорять про те, що в них з’явилося більше коштів за рахунок децентралізації. Але на прикладі багатьох міст видно, що перед смертю, як то кажуть, не надихаєшся. Влада бюджетні кошти намагається закопати: робить тротуари, якісь закупівлі незрозумілі. Якщо кошти виділити і направити на медицину, на освіту, на дитячі садочки, ти ж нічого з цього не отримаєш", - зауважив Присяжнюк.

Місцева влада має певну зацікавленість у тому, щоб не фінансувати медичний сектор. Чиновники не хочуть брати на себе ризики.

"Місцеві органи самоврядування вмивають руки, говорять: ми їх не фінансуємо. Але яка допомога? Тут же проживають ваші люди, діти. Ви організовуєте навчальний процес. Якщо ти вирішив один раз іти на голову об’єднаної громади чи мером міста, ти повинен всі ризики взяти на себе. Ти відповідаєш за людей, за їхню безпеку, за організацію навчального та робочого процесу. Ти - як батько. Але, на жаль, люди цього не розуміють", - резюмував Присяжнюк.