RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Гроші з реклами в метро мають йти на розвиток муніципального транспорту - Олексій Кучеренко

Кандидат в мери Києва від "Батьківщини" Олексій Кучеренко заявив, що у столиці необхідно провести повний фінансовий та ресурсний аудит і з'ясувати, чому левова частка прибутку від реклами у підземці не йде на розвиток метрополітену.

Про це він сказав під час інтерв’ю на "Українському радіо", передає прес-служба партії.

"Адже не потрібно завжди говорити про підвищення тарифів! Тариф не обов’язково має покривати всі витрати! Наприклад, можна взяти місто Таллінн. Транспорт у Таллінні безоплатний лише для мешканців міста, у яких є документально підтверджена реєстрація, але гості столиці сплачують проїзд", - відзначив він.

За словами Кучеренка, метро на Троєщину киянам доведеться чекати мінімум 5 років.

"Це моє бачення і я готовий до дискусій! Це ж не просто міст добудувати… Подільсько-Воскресенський увійде в історію як неефективна витрата грошей. Він не запрацює, бо йде з Подолу, але незрозуміло куди виходить. Знайшли псевдо-рішення - запустити з’їзд на Лівобережку, але там приватні будинки та вузенька бетонка. Щоб метро запустити, треба мінімум з Подолу побудувати 4 станції і з’єднати з Подільською, Тараса Шевченка, Вокзальною та Лук’янівською. У такому випадку це метро може розвантажити Троєщину", - додав він.