RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Унікальну "Водну арену" у Тернополі за програмою президента завершать вже цього року

У Тернополі в межах президентської програми "Велике будівництво" у 2021 планують завершити другу чергу облаштування "Водної арени", першу чергу будівництва уже закінчено. "Водна арена" зможе приймати національні та міжнародні спортивні змагання, забезпечить позитивний соціальний та економічний ефект для усього регіону.

Про це повідомила Тернопільська ОДА.

Загальний проєкт передбачає створення обвідного каналу, будівництво фінішної вежі та трибун на понад 1 тис місць, облаштування фотофіксації стартових доріжок, кабін для коментаторів, окремих кімнат для представників міжнародних федерацій та спортсменів. Діятимуть конференц-зала, переодягальні, санвузли. Будуть облаштовані місця для харчування спортсменів та окремо для вболівальників, а також фінішна вежа.

У першій черзі будівництва було зведено трибуни, адміністративне приміщення, суддівську вежу, укріплено берегову лінію, прокладено дорогу вздовж каналу і трибун.

"Цього року у Тернополі продовжується будівництво другої черги "Водної арени". Загальна вартість другої черги будівництва становить 26 млн грн. З Державного фонду регіонального розвитку було виділено 15,7 млн грн", - розповів голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

У цьому році заплановано будівництво гідротехнічних споруд веслувального каналу, зведення шести причалів, елінгів, стартової вежі, системи доріжок "Альбано" та обвідного каналу з мостом.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко назвав цілі програми на 2021. За його словами, у рамках президентської програми в Україні серед іншого планується побудувати, реконструювати та відремонтувати 80 стадіонів та 29 басейнів.