RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Десять приймальних відділень лікарень Вінниччини отримали томографи за програмою Зеленського "Велике будівництво"

До Гайсинської і Бершадської опорних лікарень доставлено комп’ютерні томографи, які будуть встановлені у приймальних відділеннях, реконструйованих за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Це два останніх із 10 приймальних відділень на Вінниччині, куди доставили сучасне дороговартісне обладнання, повідомила Вінницька ОДА.

Вартість кожного з апаратів - близько 20 мільйонів гривень.

"Як і обіцяли у Міністерстві охорони здоров’я, привезли за графіком - цього тижня. Це важливий момент - фінансування "Великого будівництва". Важливо, що обстеження КТ, так само як рентген та УЗД, у цих приймальних відділеннях вінничани зможуть отримувати безкоштовно", - заявив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Усього за програмою президента в регіоні оновлюють такі заклади: центральні районні лікарні у Козятині, Калинівці, Хмільнику, Жмеринці, Могилів-Подільському, Ямполі, Бершаді, Тульчині, Гайсині, а також міську лікарню "швидкої допомоги" у Вінниці.

"Пандемія довела, чому варто було починати "Велике будівництво". Модернізовані приймальні відділення з новою медтехнікою дають можливість надати екстрену допомогу людині за 20-30 хвилин. А не за 2-3 години, як було раніше, коли пацієнтів возили довгими коридорами з кабінету в кабінет (в гіршому випадку - взагалі в інше місто), втрачаючи дорогоцінний час", - зазначив заступник голови Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко.

Як повідомила ОДА, у другому півріччі "Велике будівництво" переходить до реконструкції обласних лікарень. На Вінниччині - це обласна дитяча лікарня та обласна лікарня імені Пирогова.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко розповів, що цього року, окрім приймальних відділень лікарень, програма оновить 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів та 29 басейнів.