RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Сумській облраді "Слуга народу" і "Європейська солідарність" створили коаліцію з розпилювання регіону - нардеп Деркач

Фракції "Європейської солідарності", "Слуги народу" та ОПЗЖ створили коаліцію у Сумській облраді.

Про це повідомив народний депутат Андрій Деркач, пишуть "Українські новини".

"В облраді Сумщини три фракції: ЄС, Слуга народу та ОПЗЖ створили коаліційну ОЗУ з розпилу регіону. За 12 годин скликали сесію. За кілька годин захопили бюджетну комісію та додали ще одного заступника облради від ЄС", - пише Деркач.

За словами народного депутата, до цього була проведена "артпідготовка" захоплення влади у регіоні. Як приклад Деркач називає нові кадрові призначення у Сумській облраді, коли голова Сумської обласної ради від "Слуги народу" Віктор Федорченко призначив Ігоря Шевеля начальником відділу з управління комунальним майном облради.

"Шевель - це кого треба людина. За даними з відкритих джерел, Шевель раніше судимий за насильницькі злочини та засуджений у 2001 за ст. 104 КК України (в редакції 1960 р) і служить члену почесного ордена РНБО "злодіїв у законі" Лері Сумському", - зауважує Андрій Деркач.

Деркач також розповідає про роль у вищезазначених процесах неформального куратора області від "Слуги народу", колишнього нардепа від Сумщини - Владислава Бухарєва.

"Вирішальну роль у цих процесах відіграє неформальний куратор області від СН, колишній нардеп від Сумщини, генерал Владислав Бухарєв, на чиїх грудях, окрім інших відзнак, красується орден ФСБ. Звідси запитання товаришеві генералу, чи не тисне груди орден ФСБ, коли його ставленик Федорченко фактично передав управління комунальним майном криміналітету. Крім цього, зараз він зайнятий черговим призначенням нового губернатора, бо попередній, теж його креатура, не доносив. Або не додавав. В общак, маю на увазі", - заявляє Андрій Деркач.

Деркач пише, що на сьогодні через те, що глава облради Федорченко "контрольований криміналітетом і генералом-інтриганом, все йде до того, що облрада перетвориться на сходку, а його рішення - у понятійкі з розпилу бюджету".

Щоб цього не допустити, Деркач закликав депутатів об'єднатися на базі концепції розвитку Сумської області навколо декількох принципів: дати можливість громаді Сумщини розпоряджатися надрами і лісами, розірвати договір оренди Сумської ТЕЦ з ТОВ "Сумитеплоенерго" та встановити контроль громади над медичною сферою.

"Упевнений, коаліція громади Сумщини буде ефективніше коаліції злодіїв в законі і інтригуючих на пенсії генералів", - резюмував Деркач.