RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

"Автомагістраль-Південь" запускає на дороги "Великого будівництва" надсучасний комплекс проти тріщин

Компанія "Автомагістраль-Південь" розпочала застосування надсучасної та унікальної для України машини для утримання автошляхів, які охопила програма Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Комплекс Schäfer SMS 12000 на базі повнопривідного тягача MAN використовується для влаштування захисних шарів асфальтобетону способом тонкошарового покриття литою емульсійно-мінеральною сумішшю (ЛЕМС), розповіла Facebook-сторінка "Великого будівництва".

Головна функція даної техніки – профілактика пошкодження дорожнього покриття. Технологія ЛЕМС допомагає запобігати істотному руйнуванню, перетворенню невеликих пошкоджень на сітки вибоїн та тріщин. Використання даної суміші також знижує витрати на проведення ремонту. Технологія дозволяє герметизувати тріщини, ліквідувати лущення та відновити шорсткість дорожнього покриття, яка суттєво впливає на безпеку руху.

Schäfer SMS 12000 одночасно забезпечує процес приготування та влаштування покриття. Для цього у спеціальні окремі бункери машини завантажуються дрібні фракції щебеню, цемент, бітумна емульсія (виготовлена на основі спеціального дистиляційного бітуму, модифікованого синтетичним латексом) і емульгатор Redicot 404.

Ці компоненти автоматично дозуються та перемішуються завдяки електронній системи управління та контролю машини, що забезпечує якісне та точне влаштування до 90 т суміші на годину на ширину до 4 м.

На даний момент фахівці компанії випробовують техніку на автошляху М-03 "Київ-Харків-Довжанський" у Київській області. Згодом мобільний ремонтний комплекс з’явиться й на автошляхах в інших областях.

Як раніше заявив заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко, протягом 2021 року президентська програма відремонтує, реконструює та побудує рекордні 6500 км автодоріг.