RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського: оновлена лікарня в Баштанці готова рятувати життя пацієнтів

На Миколаївщині у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершилась реконструкція приймального відділення багатопрофільної лікарні Баштанського району.

Відтепер жителі Баштанщини отримуватимуть якісну меддопомогу у сучасному приймальному відділенні, повідомляє Миколаївська ОДА.

"Роботи на об'єкті тривали від жовтня 2020. Паралельно з масштабним оновленням приймального відділення заклад охорони здоров'я отримав сучасне обладнання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до оновленого відділення закупили рентген апарат GMM Calypso вартістю близько 5 млн грн, новий томограф вартістю майже 12 млн грн, УЗД-устаткування, дефібрилятор та аналізатори крові та сечі.

Послугами лікарні користуються майже 116 тисяч жителів територіальної громади. Новітнє обладнання значно підвищить якість надання медичних послуг та скоротить час на проведенні обстежень.

За даними Миколаївської ОДА, у Баштанській багатопрофільній лікарні працюють 32 лікарі, 92 особи середнього медичного персоналу та 59 молодшого. В структурі закладу охорони здоров'я функціонують 7 спеціалізованих відділень.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що в 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.