RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Велике будівництво": у Гайсині на місці закинутого садочка відкриють інноваційний дошкільний заклад

У місті Гайсин на Вінниччині до кінця року планують завершити реконструкцію дитячого садочка, який стояв закинутим 10 років. Відновлювальні роботи у закладі вдалося розпочати після того, як реконструкцію садочка включили до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", розповів у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

"У Гайсині, як і скрізь у містах, не вистачає місць в міських дошкільних закладах. І саме оновлення старого дитсадка зможе виправити ситуацію", - відмітив очільник області.

Під час реконструкції закладу було вирішено застосувати інноваційні енергозберігаючі технології: провести утеплення фасаду дитсадка, заміну системи опалення, водопостачання, водовідведення та електропостачання на більш ефективні.

Наразі фахівці завершили утеплення фасаду та цоколю, облаштували відмостки довкола будівлі, влаштували інженерні мережі та водопостачання. Також були проведені роботи по зведенню перегородок та підвісної стелі, штукатурення та шпаклювання стін та стелі, зробили стяжку підлоги, встановили міжкімнатні двері та сантехніку.

Дитсадочок №3 "Теремок" був збудований в 1983 році цукровим заводом. Після приватизації заводу заклад припинив свою роботу, а потім його передали до міської комунальної власності. За цей час стан приміщень прийшов до аварійного стану, а інженерні мережі стали непридатними для подальшого використання.

"Розпочали реконструкцію ще у 2017 році. Але тільки у 2020 році завдяки президентській програмі "Велике будівництво" нарешті почалась серйозна робота – держава допомогла з фінансуванням ремонту", - додав Сергій Борзов.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко розповів, що у планах програми на 2021 рік стоїть продовження розбудови соціальної інфраструктури: школи – 95, садочки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення у лікарнях – 177 об'єктів.