RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

На Чернігівщині вперше за 40 років відремонтують дорогу, що "знає лексику кожного водія"

Одна з найгірших доріг Чернігівщини між селами Яблунівка та Сергіївка вперше за 40 років буде відремонтована.

Про це повідомляє голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко.

"Глибокі ями, які не висихають навіть влітку, зарослі та хащі - ось ця ділянка автодороги між селами Яблунівка та Сергіївка Прилуцького району на Чернігівщині не знала ремонту 40 років, але знає лексику чергового водія на кожній вибоїні і як повільно тягнеться час для дітей в шкільному автобусі, поки той намагається долати перешкоди", - говорить Коваленко.

Зараз на ділянці ведуться підготовчі роботи до ремонту, який виконають за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

На 6,1 км вздовж дороги зрізають кущі, після чого займуться узбіччями, відремонтують водопропускні труби, вирівняють шлях, зроблять дорожню розмітку, встановлять бар’єрне огородження та дорожні знаки.

Ремонт дороги планують завершити до кінця вересня. "Близько 2,5 тисяч жителів сіл Яблунівка та Сергіївка вже незабаром зможуть комфортно, швидко, а головне безпечно пересуватися відремонтованим автошляхом", - зазначила очільниця Чернігівської ОДА.

Як повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, цього року в пріоритеті інфраструктурної програми президента Володимира Зеленського – ремонт місцевих доріг. 2 000 з 6 500 км автошляхів, які відремонтують і побудують протягом 2021, відносяться до цієї категорії.