RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Водна арена "Тернопіль", зведена за програмою "Велике будівництво", готова прийняти Чемпіонат світу з веслування

Сучасний спортивний комплекс Водна арена "Тернопіль", побудована у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", незабаром буде готова прийняти Чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное. Про це повідомляється на сайті Тернопільської облдержадміністрації.

За словами заступника міністра молоді та спорту Ніни Уманець, тернопільська водна арена відповідає кращим європейським стандартам і зможе забезпечити проведення змагань на найвищому рівні.

"Цей об'єкт, коли буде завершений, не поступатиметься аналогічним місцям, які я відвідувала в Німеччині та інших країнах. Можливо, з часом нам вдасться ще більше розвинути цю локацію та створити невеличке спортивне містечко", - сказала Уманець.

Водна арена "Тернопіль" стане не тільки спортивною візитівкою всієї України, а й однією з найбільш привабливих туристичних локацій регіону, впевнений голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

"Це місце, яке має всі перспективи стати центром водного спорту на Західній Україні. А ми, зі своєї сторони, зробимо все можливе, щоб в найкоротші терміни закінчити необхідні будівельні роботи та вже незабаром прийняти міжнародні змагання", - сказав Труш.

На Водної арені "Тернопіль" буде створений обвідний канал, побудована фінішна вишка і трибуни на більш ніж 1000 місць. Тут також облаштують фотофіксацію стартових доріжок, встановлять кабіни для коментаторів, обладнають окремі кімнати для представників міжнародних федерацій та спортсменів.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомляв, що в 2021 році в Україні буде побудовано і реконструйовано 80 стадіонів і 29 басейнів.