RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Хортиця, на якій стартувало "Велике будівництво", отримала "живу" айдентику

Команда агенції Bickerstaff.764 представила нову "живу" айдентику острова Хортиця, на якому цього року стартували масштабні роботи у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Головних символів айдентики розроблили декілька - це варіації букви "Х", кожна з яких натхненна певним важливим символом острова, пише Індустріалка.

Як зазначається, головною ідеєю нового брендингу стало бажання розказати про острів Хортиця не лише як про ядро українського козацтва, але й дати людям відчуття занурення у глибину острова і його історії, пройти шлях знайомства, іноді навіть до того, як ступити на землю Хортиці вперше.

За словами розробників, головний символ айдентики - літера "Х" - це головна літера острова Хортиця, а по-друге – ікс, символ загадковості і містичності, якими буквально дихає це місце. Головний символ Хортиці визначать на відкритому голосуванні.

"Для нас важливо, що ці символи пройшли через сприйняття багатьох людей, власне айдентика створювались разом з людьми, максимально інклюзивно. Це були і представники запорізької громади, і жителі інших областей, і іноземці. Багато було молоді. Тому цей брендинг - дійсно живий", - розповіла директорка зі зв'язків з громадськістю та комунікацій SCM Наталя Ємченко.

Цього року за ініціативи президента в рамках програми "Велике будівництво" стартувало велике відродження острова. Хортиця стане сучасним простором для культури, туризму, духовності, відпочинку, саморозвитку, комфортним та безбар'єрним для кожного. Партнером національного проєкту відродження Хортиці виступила Група Метінвест, яка стала ініціатором розробки концепції збереження острова.

Вже 28-29 серпня цього року на Хортиці відбудеться великий музичний фестиваль ZOUND 2021. На відвідувачів чекають 25 відомих артистів, 42 години живої музики та 30 точок вуличної їжі. На фестивалі буде 2 сцени: денна, на якій виступлять представники рок, хіп-хоп, етно стилів. І друга - нічна, де гратиме електронна музика.

Учасниками фестивалю стануть: Бумбокс, Порнофильмы, Kalush, IvanDorn, Bahroma, Кис-Кис, 5'nizza, Epolets, АlyonaАlyona, o.Torvald, Louna, Noize MC.

Нагадаємо, раніше заступник голови ОП, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що на сьогодні в рамках програми "Велика реставрація" по всій Україні реконструюють вже 36 об'єктів культурної спадщини.