RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

"Велике будівництво": ремонт траси Київ-Бориспіль завершено

На 17-кілометровій ділянці траси М-3 Київ — Харків — Довжанський від столиці до аеропорту Бориспіль завершився ремонт. Роботи тривали упродовж двох місяців. Закінчити їх вдалося, як і планувалося, до Дня Незалежності.

Про це повідомляє Укравтодор.

Відновлення ділянки відбулося у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Ця ділянка траси М-03, за словами заступника голови Укравтодору Андрія Івка, генерує один із найбільших показників трафіку в Україні — близько 85 тис. автомобілів на добу. Саме тому покриття траси, яка останній раз відновлялася у 2004 році, зазнало значних ушкоджень, а забезпечувати проїзд нею шляхом експлуатаційного утримання стало неможливим.

Нове покриття має прослужити щонайменше 10 років. А для захисту його від перенавантаження на ділянці встановлено майданчик контролю ваги у русі.

Найближчим часом тут також почне працювати інтелектуальна система управління рухом. На цифрових табло, які поки використовуються у тестовому режимі, відображатиметься інформація про дозволену швидкість, затори, температуру та стан покриття.

"Маршрут від міжнародного аеропорту "Бориспіль" — це перше, що бачать іноземні туристи, які прибувають до столиці України. Тому ми докладаємо максимум зусиль, щоб цей об’єкт був взірцевим", — підкреслив Андрій Івко.

Нагадаємо, президент Зеленський раніше зазначив, що завдяки програмі "Велике будівництво" було створено 200 тисяч робочих місць з майже 350-400 тисяч, що було втрачено під час пандемії.