RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Велике будівництво": біля Прилук завершується реконструкція мосту через ріку Удай

Стартувало асфальтування нового мосту через ріку Удай, зведеного за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" біля міста Прилуки на автомобільній дорозі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Нову споруду збудували на місці старої переправи, повідомила у Facebook Служба автомобільних доріг у Чернігівській області.

"На минулому тижні був влаштований вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття. Далі буде верхній - з щебенево-мастикового асфальтобетону", - розповіли в автодорі.

Старому мосту через річку Удай було понад 40

років: він був збудований у 1979 із залізобетону. Довжина переправи – 64 метри.

Новий міст повністю відповідатиме сучасним нормам безпеки та транспортних навантажень. В ході реконструкції облаштовують нові опори, прогонову будову, на мосту влаштовують шар гідроізоляції, асфальтують проїзну частину, проводять антикорозійний захист конструкцій, укріплюють укоси земляного полотна, облаштовують водовідвід та підходи до мосту, встановлюють бар'єрне огородження та мостову огорожу.

Нагадаємо, за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" цього року планується відновити 245 мостів та шляхопроводів. Нещодавно мостобудівельники Харківщини завершили капітальний ремонт мосту на трасі М-20 Харків — Щербаківка, розташованого поблизу екопарку.