RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Команда проєкту "Звуки міста" ініціювала тематичні екскурсії в Офісі Кримської платформи

В Офісі Кримської платформи за адресою вул. Михайла Грушевського, 24/2 у Києві стартували тематичні екскурсії українським Кримом, головним експонатом яких став артоб'єкт "Звуки Криму". Скульптура, в якій поєдналися звуки півострова та спогади кримчан про їхню батьківщину, є частиною проєкту "Звуки міста", за яким було створено вже 7 окремих скульптур для семи різних міст і регіонів України.

Про це розповіла ініціаторка "Звуків міста", продюсерка GOODMEDIA Альона Тимошенко.

"Ці артоб’єкти є історичним і культурним символом країни та одночасно – новою мистецькою формою, яка об’єднує міста, людей, їх спогади та цінності!", - зазначила Альона Тимошенко.

Проєкт “Звуки Міста" було ініційовано до 30-ї річниці Незалежності України. Він поєднує мистецтво та технології завдяки перетворенню звуків на форму. Під час реалізації проєкту відомі містяни ділилися спогадами, після чого звуки, з якими для них асоціюються їхні міста, за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації були трансформовані в артоб’єкти.

На сьогодні вже створені скульптури-асоціації Києва, Криму, Львова, Дніпра, Одеси, Маріуполя та Харкова.

Під час першої екскурсії в Офісі Кримської платформи було показано також фільм "Звуки Криму", в якому розповідається про роботу над скульптурою. Серед інших відомих кримчан, які долучилися до створення "Звуків Криму", були, зокрема, телеведуча Маша Єфросиніна, екологиня Юлія Іванчикова, чемпіон світу з вищого пілотажу Тимур Фактуллін та багато інших.

“Крим завжди був, є і буде українським. Бо насправді тих емоцій, відчуттів, ароматів, кольорів, які відчувають кримчани на своїй території, не оцінить і не зрозуміє жоден росіянин, який цю територію загарбав", – зазначив Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

“Особисто для мене Крим звучить дитинством. Ці звуки, спогади назавжди лишаться в моїй пам’яті й серці саме такими. Від неможливості почути звуки Криму знову, вони лунають навіть голосніше і чіткіше: море, галька, чайки, цикади, голоси дитячих таборів", – поділилася власними спогадами співавторка проєкту "Звуки міста" Наталія Ткаченко.

Починаючи з листопада, екскурсії в Офісі Кримської платформи стануть щомісячними за попереднім записом.