RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Велике будівництво": дорога до польського кордону на Волині перетворилась на європейську трасу

На Волині завершили ремонт ділянки національної траси Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне, що пролягає від міжнародного контрольно-пропускного пункту "Устилуг-Зосін" до м.Володимир-Волинський. Дорогу до кордону з Польщею відновили в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомив Укравтодор.

"Ремонтні роботи стартували восени минулого року. На сьогодні маємо 13 кілометрів шляху європейської якості", - йдеться у повідомленні Служби.

Дорожники замінили старе дорожнє покриття на 2 шари нового: вирівнюючий з крупнозернистого асфальтобетону та верхній зі ЩМА, нанесли розмітку та влаштували дорожню інфраструктуру. За межами населених пунктів дорожню основу посилили за методом холодного ресайклингу. У складі траси також відновили 2 мости і 3 водопропускні труби.

Роботи виконала польська компанія DROG-BUD Sp. z o.o. за принципом Design and build (Проєктуй – будуй), який вперше використали в області.

Ремонт на цій ділянці дороги виконали за контрактами, укладеними в рамках реалізації Договору між урядами України та Польщі про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

"Автошляхи, насамперед на в’їзді в країну, є її візитною карткою. Тож відновленню прикордонної дорожньої інфраструктури – особлива увага", - зазначають у Службі автомобільних доріг.

Загалом цього року на Волині за президентською програмою "Велике будівництво" планують відремонтувати 195 км доріг державного значення.

Нагадаємо, в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за підсумками 2019-2021 років плануютьоновити 13 тис. км доріг по всій Україні. А в планах до кінця 2024 року – зробити 24 тис. км.