RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Перший у місті: Нікополь скоро отримає сучасний спорткомплекс за програмою Зеленського

Новий спорткомплекс із двома басейнами невдовзі буде відкрито у Нікополі Дніпропетровської області. Його спорудження біля центрального міського парку за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" вже наближається до завершення. Для міста це буде перший подібний спорткомплекс.

Про це повідомляє Дніпропетровська облдержадміністрація.

Як повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов, будівельна готовність об'єкту становить близько 90%.

У майбутньому спорткомплексі буде дві частини – адміністративна та спортивна.

У спортивній розмістяться два басейни, один для дорослих завдовжки 25 метрів, і другий вдвічі менше – для дітей. Обидва вони будуть пристосовані для людей із інвалідністю. Для цього їх оснастять спеціальними підйомниками.

Фільтрування води в басейнах здійснюватиметься за допомогою ультрафіолетових фільтрів, а всі системи, включаючи опалення та вентиляцію, будуть "розумними" та об'єднані в одну мережу, керування якою проводитиметься з єдиного центру.

В адміністративній зоні будуть розташовані роздягальні, душові та приміщення для тренерів.

Наразі підрядник вже проводить внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи. Зокрема, йде укладання плитки, шпаклювання стін під фарбування та монтаж електромереж.

На фінальній стадії також монтаж енергоефективного вентильованого фасаду та впорядкування прилеглої території. Тротуарну плитку вже практично скрізь укладено, все готове до висадки листяних та хвойних дерев.

Спорткомплекс розрахований на одночасний прийом понад 100 відвідувачів. Під час проведення змагань тут зможуть також бути присутніми 50 глядачів, для яких обладнають трибуни.

Нікопольський басейн – один із трьох, які нині будуються в області.

Нагадаємо, за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" в усіх обласних центрах мають бути збудовані сучасні урбан-парки на зразок парку на ВДНГ у Києві, який було відкрито цього року.