RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Зробили на 500 км більше: "Велике будівництво" Зеленського уже перевиконало річний план ремонту доріг

В Україні за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за цей рік відновили уже 5 тис. км доріг державного значення. Це на 500 км більше, ніж було заплановано на весь 2021 рік.

Про це в інтерв'ю Інтерфаксу повідомив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

"Наведу в цифрах. 2020 року ми відновили понад 4 тис. км доріг і 158 штучних споруд. Поточного року планували відновити 4,5 тис. км доріг і 160 штучних споруд. Наразі будівельний сезон уже завершується, і ми відновили за різними напрямками 5 тис. км доріг. Тобто план перевиконали. Щодо штучних споруд, то цього року планували зробити 160, а виконали 300", - розповів Івко.

Таким чином, за його словами, за два роки, відколи в Україні запроваджена програма "Велике будівництво", відновлено уже 20% доріг.

Загалом в Україні (враховуючи тимчасово окуповані території) 46,6 тис. км доріг державного значення - це міжнародні дороги, національні, територіальні й регіональні. На підконтрольній території - майже 43 тис. км доріг державного значення.

Серед топ-трас, які будуються цьогоріч, представник Укравтодору акцентував на трасі Н-31 Дніпро-Решетилівка. "Це нове будівництво, цього року воно досить просунулося, але завершимо роботи на всіх ділянках уже в наступному році – як у Дніпропетровській, так і в Полтавській областях", - наголосив Івко.

Щодо інших знакових об’єктів, то зараз тривають роботи від траси М-28 до порту в Одесі та продовжуються роботи на трасі Н-08, Н-03. У 2022 році розпочнеться будівництво першої ділянки обхідної дороги Києва від М-07 Київ-Ковель-Ягодин до М-06 Київ-Чоп.

Наступного року "Велике будівництво" продовжить відновлення траси М-14 у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. Зараз в Донецькій області вже завершують роботи, в Запорізькій продовжують. Також у планах на 2022-ий завершити роботи на під'їзді до порту в Одесі.

"Наступного року також плануємо Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь. Від Дніпра до Маріуполя ця дорога вже збудована, відновлена, тому особливо зосередимося на Київській та Полтавській областях. У Київській - це перша категорія, реконструкція. Наступного року розпочнемо роботи саме на цій дорозі", - наголосив Андрій Івко.

Нагадаємо, цього року програма президента Володимира Зеленського "Велике будівнитцво" стартувала також на Укрзалізниці.