RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

"Велике будівництво": на Львівщині відкрили школу, яка стояла довгобудом 32 роки

У смт Гніздичів Стрийського району Львівської області відкрили нову школу, де зможуть навчатись більше ніж 400 дітей. Будівництво школи розпочали ще в 1989 році. Однак через відсутність фінансування зведення школи з року в рік відкладалося, а згодом узагалі припинилося. Реалізувати об’єкт вдалося завдяки програмі президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Заняття у новій школі розпочнуться вже з другого семестру поточного навчального року.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

У Гніздичівській територіальній громаді мешкає майже 7,5 тис. осіб, у тому числі 985 дітей шкільного віку та 380 – дошкільного. А існуючі школи розраховані лише на 680 дітей. Через це у Гніздичівській ЗОШ I-III ступенів діти навчаються у дві зміни в трьох приміщеннях, одне з яких побудоване у 1820 році. У школі немає спортивного та актового залів, сучасного харчоблоку. Через двозмінне навчання важко організувати роботу гуртків. Все це і стало передумовою для добудови школи на 423 учнівських місця.

"На початку були перестороги, що до кінця року завершити будівництво не вдасться. Реалізація проєкту потребувала великих зусиль як з боку обласної адміністрації, так і громади. Йдеться про фінансове забезпечення та людські ресурси. Однак завдяки програмі президента "Велике будівництво" все ж таки нова школа в Гніздичеві відчиняє своє двері. Фактично, найбільше робіт виконали саме у 2021 році", — розповів перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Нагадаємо, що у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у країні вже побудували 200 нових шкіл, у планах – ще 300.