RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

"Комусь хочеться розгойдати ситуацію в Харкові": політолог про істерію навколо ДТП із кортежем Ярославського

Істерія у ЗМІ навколо ДТП за участю кортежу Олександра Ярославського може бути спробою розгойдати політичну ситуацію в Харкові та дестабілізувати прифронтове місто.

Про це заявив Вадим Карасьов, український політолог, директор Інституту глобальних стратегій, пишуть Українські новини.

"Я, як харків'янин, із тривогою спостерігаю за ситуацією навколо Харкова та навколо історії з відомим бізнесменом та інвестором, меценатом, Олександром Ярославським. Комусь хочеться розгойдати ситуацію в Харкові. Харків – місто особливе, прифронтове та різного роду надумані скандали та хайпи, Невідомо кому і навіщо знадобилося ще до перших експертиз та слідчих дій, перших заяв та розслідувань, одразу ж влаштовувати колективне звинувачення на адресу Ярославського?”, – заявив Вадим Карасьов.

Політолог нагадав, що галас у ЗМІ з бездоказовими звинуваченнями на адресу Ярославського може лише завадити об'єктивному розслідуванню інциденту.

"Ще не було жодної експертної заяви, жодного розслідування. дати можливість попрацювати слідчим та адвокатам, щоб прояснити всю картину цього неприємного інциденту та зняти цей обвинувальний пафос. А по-друге, зі звинуваченнями завжди встигнемо, тим більше, що зараз лише початок розслідування", – нагадав Карасьов.

Водночас він припустив, що за звинуваченнями у ЗМІ без слідства та встановлення фактів може критися зведення бізнес-рахунків або майбутня спроба атак на бізнес Ярославського.

"Вся ця історія може бути кимось направлена, можливо, щоб поживитися бізнесом, якимись проектами, користю. Але знаю Олександра Владленовича, як людину мужню, професійну і досвідчену, яка ніколи не втягувалася в політичні ігри, завжди цуралася української політики. Тому його позиція буде залізобетонна і не вдасться на нього навішати різні політичні, кримінальні ярлики", - додав він.