RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Сумах за президентською програмою відкрився дитячий садочок з унікальним дизайном - фото

У Сумах почав працювати новозбудований дитячий садок "Світлячок", виконаний за авторським проєктом місцевих архітекторів та дизайнерів. Дошкільний навчальний заклад було побудовано в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про старт роботи садка на своїй сторінці у Facebook розповів Юрій Голик.

"Коли йдеться про школи та дитячі садки "Великого Будівництва", фінальна точка в таких об'єктах - не завершення будівельних робіт і не акт введення в експлуатацію.

Фінальна точка в такому разі – щасливі усміхнені діти у цих школах та садочках", – зазначив він.

Дитячий садок розрахований на 160 дітей та відповідає усім необхідним вимогам безбарʼєрності. Зокрема, для дітей з інвалідністю передбачені спрямовуючі тактильні смуги, приміщення обладнанні інформаційними контрастними табличками, працює підйомник для перевезення пасажирів на візках.

Також садок має власний басейн, який спроєктовано з урахуванням необхідних вимог. Однією із особливостей обʼєкту є максимальне використання природнього освітлення.

Як повідомляв заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, протягом 2022 року заплановано побудувати чи реконструювати 141 школу та 133 дитячі садочки.