RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Відновлення звільнених областей не припиняється ані на день - Офіс Президента

У звільнених від окупантів областях України ані на один день не припиняються роботи з їх відновлення.

Про це заявив на брифінгу заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Київщина. Розчищено 170 км доріг, відновлено рух на 11 тимчасових переправах. У понад 50% будинків відновлено постачання світла, заживлено понад 80 тисяч абонентів. Повністю або частково відновлено розподіл газу у 106 населених пунктах. У Бородянці забезпечено водопостачанням майже 30% споживачів, зокрема, вода є і в лікарні. У Новому Заліссі та Пилиповичах водопостачання відновлене повністю. У Пущі-Водиці виявлено понад 20 вибухонебезпечних предметів.

Харківщина. Очищено понад 100 км доріг. Щоденно працюють 25 бригад, які ремонтують дороги та прибирають узбіччя. У Харкові відновили газопостачання у понад 600 квартирах. Відбуваються ремонт та обстеження житлового фонду міста. У Дергачах відновили електропостачання 3000 споживачам.

«Область перебуває під постійною атакою Росії, проте кожен день дорогами Харківщини доставляють гуманітарну допомогу в міста та селища регіону», — зазначив заступник керівника ОП.

Чернігівщина. Зводять додатковий проїзд біля зруйнованого мосту на дорозі Р-69 Київ — Чернігів. У селах Топчіївка та Якубівка відновлюють мости. Вилучено понад 16 тисяч вибухонебезпечних предметів. Ліквідовано майже 500 пожеж, врятовано 46 людей, з них 10 дітей.

Сумщина. Відновили залізничне сполучення зі столицею та 70% приміських автобусних маршрутів. Усі громади почали завозити пальне, його вартість у межах встановлених норм. У селі Климентове обстежують пошкоджені та зруйновані житлові будинки.

Житомирщина. Відновлене електропостачання у селах Давидки та Грезля Народицької громади, тривають роботи у Рачі. В Овруцькій територіальній громаді тимчасово закрили вибиті вікна. У Малинській громаді обстежують пошкоджені об'єкти.

Тимошенко також розповів, як отримати компенсацію за пошкоджене майно. Для цього треба зареєструвати заявку або особисто звернутися до органів місцевого самоврядування чи військової адміністрації. А по завершенні реєстрації — до поліції для відкриття кримінального провадження. Питання виплати компенсації розробляє уряд.

Як раніше повідомляв міністр інфраструктури Олександр Кубраков, післявоєнний план інфраструктурного відновлення України передбачатиме фінансування з боку міжнародних партнерів.