RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кирило Тимошенко про деокупацію: звільнили 1003 населених пункти, розмінували - 224

Станом на вівторок, 10 травня, у 224 з 1003 деокупованих населених пунктів повністю завершили роботи з розмінування. На всіх звільнених територіях діють гуманітарні штаби, обласні військові адміністрації та ДСНС.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Національна поліція відновила роботу у майже 600 деокупованих населених пунктах. Органи місцевого самоврядування запрацювали у 70% населених пунктів. Автомобільне сполучення відновлене на 70%, залізничне – на 42%", - сказав Тимошенко.

Паралельно в містах і селищах продовжують відновлення критичної інфраструктури. Зокрема, газопостачання відновили у 650 населених пунктах. Доступ до електропостачання мають 83% абонентів, до водопостачання та водовідведення – 60%, до АЗС - 49%.

Роботу банків відновили у майже 300 населених пунктах, операторів мобільного зв’язку та Інтернету - у 720. У майже 800 н. п. працюють відділення Укрпошти.

Днями у місті-герої Ірпінь на Київщині почала курсувати перша після закінчення бойових дій електричка. "Менше ніж за місяць залізничники Львівського мостобудівельного загону, а також фахівці Державної спецслужби транспорту відбудували залізничний міст у Ірпені", - зазначив заступник керівника ОП.

На всіх зруйнованих переправах Київщини вже відновили рух транспорту. Виключення – переправи в регіонах, що потребують розмінування.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що, попри загрозу повернення російських окупантів, на деокупованих територіях України не планують припиняти процес відновлення.