RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

На деокупованих частинах Харківської області починають роботу мобільні відділення Укрпошти - ОП

У звільнених населених пунктах Харківщини розпочинають роботу мобільні пункти Укрпошти.

Там можна отримати пенсії та гуманітарну допомогу, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко за підсумками робочої поїздки до регіону.

"В населених пунктах, звільнених від окупантів, часто немає транспортного сполучення, зруйнована інфраструктура, ускладнений процес обслуговування банкоматів тощо. Мобільні поштові відділення дозволяють спростити доступ до послуги", - написав він.

Зокрема, у деокупованих селах Мала Рогань та Вільхівка вперше за декілька місяців місцеві мешканці почали отримувати пенсії. Такі виплати заплановані в усіх деокупованих селах і містах, підкреслив Тимошенко.

Також він відвідав місто Чугуїв, яке звільнили від окупантів на початку березня. Так, під час боїв у місті зруйновано два мости через Сіверський Донець.

"Для того, аби забезпечити сполучення зараз облаштовані переправи. На одному мості є пішохідний перехід, на іншому – облаштований обʼїзд. Наразі розробляється проєктна документація. Як тільки військові дадуть дозвіл – почнеться будівництво нових мостів", - зазначив Тимошенко.

Крім цього, постраждали дитячі садочки, школи, лікарні, промислові підприємства. Також у місті повністю зруйновані три багатоквартирні будинки та 15 приватних. Частково пошкоджено 177 будинків.

Плани аварійного відновлення населених пунктів області вже розробляються, заявив заступник керівника Офісу Президента.

"Зараз працюють комісії, роблять акти, і ми будемо відновлювати вікна, покрівлі", – розповів він.

Тимошенко додав, що насамперед планують розселити тих, чиї домівки були повністю зруйновані. Опрацьовується план використання й перебудови готелів та спорудження нових будинків.

Нагадаємо, раніше Тимошенко повідомив, що держава працює над створенням 32 тис. квартир для внутрішньо переміщених осіб у 16 областях України.