RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Керівником Штабу був, за що отримав медаль від МОУ: мер Дніпра спростував інформацію щодо посади Корбана

Геннадій Корбан займав посаду керівника Штабу територіальної оборони міста Дніпро, попри те, що не викликався на службу до Збройних Сил України. Також він був відзначений Міністерством оборони України за свій внесок в оборону Дніпра.

Про це йдеться в листі мера Дніпра Бориса Філатова на адресу редакції "Апострофу".

Таким чином міський голова спростував інформацію, наведену в матеріалі видання "Захисник чи самозванець: чи дійсно Корбан очолює Штаб оборони Дніпра і області".

Борис Філатов підтвердив інформацію, наведену в листі начальника регіонального управління сил ТРО "Схід" полковника Валерія Курача стосовно того, що Корбан не призначався на відповідні посади в ЗСУ і не закликався на службу, при цьому зазначає, що інформація про те, що Корбан не є керівником Штабу оборони Дніпра і не головував на засіданнях Штабу не доведена журналістами.

Відповідно до листа мера Дніпра, Штаб ради оборони міста Дніпра створено для забезпечення сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану відповідно до п.6 Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, яким обласним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування поручено утворити ради оборони.

"Розпорядженням Дніпровського міського голови від 24.02.2022 № 1-28/2-р "Про утворення ради оборони міста Дніпра" утворено раду оборони міста Дніпра у складі згідно з додатком, відповідно до якого Корбан Геннадій Олегович є керівником штабу ради оборони міста Дніпра", - зазначає міський голова Дніпра.

Вказується, що функції керівника Штабу оборони Дніпра з 28.02.22 виконував Геннадій Корбан, що підтверджується листом начальника регіонального управління Сил ТРО "Схід".

Також, відповідно до наказу Міністерства оборони України від 19.05.22 "за значний особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України…" Геннадія Корбана відзначено саме як керівника Штабу оборони Дніпра медаллю "За сприяння Збройним силам України".

"Вищезазначене, беззаперечно підтверджує, що станом на дату оприлюднення статті Корбан Г. О. був керівником штабу оборони міста Дніпра. А тому мав пряме відношення до оборони міста Дніпра від збройної агресії Російської Федерації", - вказує мер Дніпра Борис Філатов.

Також він зазначає, що: "Раду оборони міста Дніпра створено для забезпечення сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану. Підрозділи Регіонального управління сил ТРО "Схід" зверталися 13 заявками на ім'я керівника Штабу ради оборони міста Дніпра Корбана Геннадія Олеговича щодо матеріально-технічного забезпечення підпорядкованих підрозділів і виконання робіт щодо облаштування позицій, перевезення вантажів та особового складу тощо".