RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Збій у системі голосування та перші результати екзитполів: як відбуваються вибори в США

У вівторок, 8 листопада, у Сполучених Штатах відбуваються проміжні вибори до Конгресу. Не обійшлося без технічних проблем - у штаті Техас фіксують збої у роботі реєстраційних автоматів.

Про це повідомляє служба новин CNN News.

Читайте також: Запобіжники для України: що зміниться після виборів до Конгресу США

Як розповів офіцер зі зв'язків з громадськістю Джеймс Стаффорд, технічні проблеми в роботі машин для реєстрації пов'язані з їхньою тимчасовою синхронізацією. Йдеться про недавній перехід на зимовий час 6 листопада.

"Деякі з наших машин для реєстрації… не оновлювалися автоматично при зміні часу, і внаслідок міркувань безпеки їм не дозволялося підключатися до мережі, оскільки комп'ютер виявив проблему синхронізації. Їм не дозволялося виходити в інтернет, тому ми не могли реєструвати людей у цих місцях", - зазначив він.

Проблеми спостерігаються лише з машинами для реєстрації, планшети та табулятори для голосування працюють нормально. Зокрема, проблемними виявилися автомати реєстрації на восьми із 42-х виборчих дільниць округу Белл американського штату Техас, однак до відкриття виборчих дільниць. Тому виборці мали змогу перейти голосувати на будь-яку іншу виборчу дільницю свого округу.

При цьому представники кібербезпеки США стверджують, що не зафіксували серйозних атак хакерів з метою зриву проміжних виборів до Конгресу.

Як повідомили у Міністерстві оборони США, 12 штатів задіяли підрозділи Нацгвардії для підтримки кібервиборів на місцевих рівнях та на рівнях штатів.

Тим часом, опубліковано результати перших екзитполів американських виборів. Інфографіка доступна на сторінці InteractivePolls у Twitter. Згідно з нею, республіканці мають перевагу на виборах до Сенату та Палати представників: 54 та 246 місць відповідно. Тоді як представники Демократичної партії мають 46 та 189 місць.

Попередньо - під контроль республіканців перейшли такі американські штати Арізона, Невада та Джорджія, Нью-Йорк, Колорадо, Каліфорнія, а також інші.

За підсумками проміжних виборів стане відомо, чи зможуть демократи зберегти більшість у парламенті, чи республіканці візьмуть контроль. Наразі достеменно невідомо, чи залишиться такою ж політика щодо військової допомоги Україні у разі зміни більшості в Конгресі.

Однак, в Адміністрації президента запевняють, що результати виборів не вплинуть на подальшу підтримку України з боку США, адже до цього були ухвалені важливі документи.

На даний момент більшість в обох палатах Конгресу має Демократична партія, представником якої є президент Джо Байден. На думку аналітиків, після виборів ситуація може змінитись. Говорять про це і дані екзитполів. За ними видно, що республіканці перемагають як на виборах до Сенату, так і на виборах до Палати представників.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія хоче втрутитися у вибори до Конгресу США.