RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Святослав Олійник, якого пов'язують з винуватцями вибуху газу у Дніпрі, хоче повернутися у політику - ЗМІ

Колишній голова Дніпропетровської обласної ради і чинний депутат цього органу Святослав Олійник знаходиться за кордоном, проте може повернутися у велику політику.

Про це пише видання "Факти".

Олійник відомий, зокрема, тим, що неодноразово міняв партійну приналежність, наголошують журналісти: "У 2006 році Святослав Олійник вперше балотувався у народні депутати по виборчому списку Блоку Тимошенко. У 2007, на дострокових виборах, його знову обирають до Верховної Ради від БЮТ. Перший скандал за його участю стався у 2010: у вересні цього року разом з іще кількома колегами Олійника було виключено з опозиційної фракції БЮТ за підтримку провладної парламентської більшості на чолі з представниками Партії регіонів", – сказано у статті.

Після БЮТ була партія "Україна майбутнього", від якої Олійник балотувався на посаду мера міста. Вибори він програв, але у 2015 році був обраний депутатом до Дніпропетровської облради від партії Коломойського "Відродження".

Нині ж, зазначають "Факти", Олійник "сподівається через Хомутинніка "реінкарнуватися" в одній із новостворених партій.

Видання нагадує, що в жовтні 2007 року вибух побутового газу у дніпровській багатоповерхівці забрав життя 23 людей. Нещасний випадок стався через недбалість "Дніпрогазу", але винні так і не були покарані, бо адвокати компанії родини Олійника захищали "Дніпрогаз".

"Хоча Кабмін і виставив винуватцям трагедії позов на майже 94 млн грн, з цих грошей постраждалі не отримали ані копійки. В гру включився адвокат "Дніпрогазу" Ярослав Гризодуб, який був одночасно штатним юристом ТОВ "Агентство "СіДжіАй", що належало Варварі Олійник. При цьому керівною компанією "Дніпрогазу" було ТОВ "ГАЗЕКС-Україна", дочірня фірма російської компанії "ГАЗЕКС", про яку відомо, що її контролював союзник путіна Віктор Вексельберг. Іншими словами, Олійники захищали інтереси саме "ГАЗЕКС-Україна", – говориться у статті.

Раніше ЗМІ повідомляли також про те, що Олійник поширює російські наративи, проте сам він сказав, що не веде соцмереж.