RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Мер Ізмаїла закупив софт для відеоспостереження у компанії з офісом в РФ - ЗМІ

У 2023 році в Ізмаїлі Одеської області закупили систему вуличного відеоспостереження, витративши понад 4 млн грн від партнерів з ЄС.

Про це повідомляє видання ElitExpert.

В тендерній документації Ізмаїльський міськвиконком зазначив головну мету побудови цієї системи ІР-спостереження – попередження та боротьбу з організованою злочинністю і поліцейське співробітництво через транскордонні центри на кордоні Румунія – Україна.

Проте в системі відеоспостереження є софт, який може розроблятися в РФ. В договорі №58 від 10.05.2023, підписаному ізмаїльським мером Андрієм Абрамченком, було висунуто вимогу до підрядника включити в систему відеоспостереження програмний комплекс "NxWitness-Network Optix".

"Компанія була зареєстрована в Каліфорнії, але з 2021 року перенесла офіс до Техасу (адреса офіційного офісу в Техасі 1999 Bryan St., Ste. 900 Dallas, TX 75201, адреса для листування – у Каліфорнії: 111 N First St Ste 200 Burbank–91, куди зараз переводять офіси та інші компанії із Кремнієвої долини. Втім, є нюанс. Як зазначається на сайті дистриб'ютора софту ТОВ "Лінія Автоматики" (код ЄДРПОУ 33399728): "Nx Witness від Network Optix – найкраща платформа для керування відеоспостереженням". Можливо тому, що програмне забезпечення NetworkOptix поширюється безкоштовно. Не бентежить нікого навіть той факт, що компанія присутня… у Москві – для продажу та підтримки софту", - пишуть журналісти.

Крім розробки софту, на Новорязанській вулиці американська компанія Network Optix Inc. займається рекрутингом випускників московських вишів до свого сербського офісу в Белграді, теж для розробки, тестування та супроводу власного програмного забезпечення.

Також про співпрацю NetworkOptixInc. з російською федерацією писали американські журналісти, що не завадило ізмаїльському меру Андрію Абрамченко включати в систему відеоспостереження її програмний комплекс. І це – в ключовому для України портовому місті, через яке йде експорт зерна.