RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російська журналістка розповіла про абсурдні суди Путіна над українцями

Російська журналістка Юлія Латиніна розповіла про низку абсолютно абсурдних судових процесів, які ведуться в РФ щодо українців.

Про це Латиніна розповіла в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Ось щойно засудили в Грозному на 22 роки Карпюка і Клиха, адвокатом яких, до речі, теж був той самий Ілля Новіков, який виконав абсолютно приголомшливу роботу із захисту Надії Савченко, тому що саме він перетворив... Ну, не саме він, звичайно, але багато в чому, звичайно, Ілля Новіков (я вітаю його з блискучою адвокатською роботою), тому що він не просто довів абсурдність звинувачення і не просто зробив цей кейс гучним, а він зумів зробити його бездоганно гучним і тим, що сильно відрізняється від звичайного ліберального плачу про невинно скривджених, ну, яких зазвичай ось така ліва тусовка захищає звично, що б вони не зробили", - розповідає журналістка.

За її словами, українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха засудили на великий термін на підставі показань злочинця, засудженого за пограбування, хворого на СНІД і який розповідав, що він воював у 1996 році в Грозному, плутаючись при цьому у свідченнях.

"У Криму триває інший фантастичний суд. На ньому судять людину, яку звуть Андрій Коломієць. Історія Андрія Коломійця є такою. Він був учасником Майдану, там він на Майдані просто стояв, як і всі. І після Майдану він приїхав в Кабардино-Балкарію, бо там жила дівчина, з якою вони познайомилися по інтернету. Отже, Коломійця взяли, відшукали якихось беркутівців, яким на Майдані вибили зуб. Ці беркутівці сказали: "Так-Так-так, ось цей зуб вибив Андрій Коломієць". Отже, зараз його відвезли до Криму, зараз його там судять", - описує ще один абсурдний випадок Латиніна.

На думку журналістки, в Кремлі хотіли б посадити за участь у Майдані всю українську націю, але довелося обмежитися Надією Савченко і Коломійцем, хоча українську льотчицю і ту довелося віддати.

"Триває абсолютно фантастична історія українця Сергія Литвинова. Просто звичайний рядовий мужик, який поїхав до Ростова лікувати зуб. У нього зуб дійсно дуже болів, це був не просто зуб, а цілий абсцес, його поклали в лікарняну палату. На його нещастя він там лежав з якимись бойовиками з ДНР, які всі повернені на зраді, вони бачать, що він українець. Вони вивезли його до лісу. Він під найжорстокішими тортурами, звісно, тут же зізнався, що він кривавий бандерівський фашист, який їв дітей і вбивав жінок на гроші Ігоря Коломойського. Потім всі газети ростовські про це написали: "Виявляється, у нас тут у Ростові лікувався бандерівський фашист". Потім навіть це обвинувачення в суді зникло само собою, ну, тому що... Ну, тому що це маячня, яку кримінальники вибили в людини під тортурами. Але все одно Сергію Литвинову вигадали якийсь грабіж і посадили його за цей грабіж", - говорить Латиніна.

"І, власне, якщо Карпюк і Клих входять у пакетну угоду про обмін і, мабуть, їх теж вишлють, як я припускаю, то, що буде з Коломійцем, Литвиновим, з багатьма іншими, абсолютно незрозуміло", - підбиває підсумки журналістка.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у Росії до трьох з половиною років позбавлення волі засудили депутата Одеської обласної ради Миколи Карпенка нібито за незаконні поставки м'яса в особливо великих розмірах до окупованого Криму.