RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Заворушення в Торецьку: реакція поліції потішила соцмережі

Реакція поліції Донбасу на нічні заворушення в Торецьку Донецької області порадувала користувачів соціальних мереж.

Це зазначив журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у Facebook.

"У Торецьку (колишній Дзержинськ) сьогодні вночі стався локальний бунт. Близько сотні місцевих жителів намагалися блокувати військові частини ЗСУ. Місто постійно обстрілює ДНР, тому місцеві вирішили, що наші військові повинні піти з Торецька, щоб їх не обстрілювали бойовики. Логіка як зазвичай досить своєрідна — хто б не стріляв і не вбивав людей, винна все одно буде Україна. Чому нікому не спало на думку відправитися в Горлівку та спробувати блокувати там бази бойовиків ДНР або переконати їх не обстрілювати Торецьк", — зазначає журналіст.

"Але зверніть увагу, як швидко навела порядок поліція. Варто було тільки скрутити декількох завзятих бунтарів, як всi моментально розсмокталися по домівках. За кілька годин все заспокоїлося. Ось чим реально закінчилася б "російська весна" в 2014 році, якщо б міліція тоді нормально виконувала свої обов'язки, а не чергувала на блокпостах разом з бандитами. Виявляється, зупинити насильство було дуже просто. Не було бажання", — вважає Казанський.

"Розсмокталися по домівках..." Дуже сподіваюся, що з будинків їх викурять!", "Позбавити громадянства парочку і відправити на улюблену батьківщину, потім подивимося, як інші будуть виступати!", "Таких любителів російського світу необхідно позбавляти громадянства. За прикладом Балтії, хоча ми вже спізнилися", — коментують інші користувачі Facebook.

Нагадаємо, в ніч на 5 липня в Торецьку Донецької області група місцевих жителів намагалася блокувати переміщення по місту українських військових. У мережі показали фотографії людей, які очолювали натовп.

Як повідомляв "Апостроф", у зв'язку з нічними заворушеннями в Торецьку Донецької області журналістка Ольга Решетилова розповіла про великий прорахунок української влади.