RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вагонобудівники варять огорожі для кладовищ: журналіст написав пронизливий блог про життя ЛНР

Донецький журналіст Денис Казанський прокоментував відкритий лист працівників Стахановського вагонобудівного заводу на окупованій території Луганської області про те, що завод на межі руйнування.

Про це йдеться в його блозі.

У листі співробітники нарікають, що в минулі часи на заводі працювало 5-8 тис. осіб, а зараз зараз на роботу ходить 400-500, числиться близько 2 тисяч, які перебувають у безоплатних відпустках. Тепер вагонобудівники варять мангали, металеві огорожі на замовлення від місцевих жителів, «за це отримують жалюгідні копійки». Заборгованість по зарплаті, згідно з листом, перевалила за 20 мільйонів рублів.

Казанський підкреслив, що така ситуація практично на всіх підприємствах на окупованих територіях Донбасу.

"Наївні громадяни, що розраховували на допомогу Росії, не розуміли і досі не можуть зрозуміти однієї речі. Соціалізму і планової економіки давно немає. Є капіталізм, бізнес і бізнес-інтереси конкретних людей. Російські олігархи нічим не відрізняються від інших олігархів", - заявив він.

Казанський зазначив, що в інтересах російського бізнесу довести до краху українські підприємства.

"Росія не втратила можливість доконати донецькі і луганські виробництва. Іноді мені здається, що для цього вони там і затіяли на Донбасі всю цю штовханину. Всі конкуруючі виробництва з Донецька і Луганська тепер перетворилися на металобрухт. Ринок звільнився. Виробники вагонів варять цвинтарні огорожі. Краса! Братство-братством, а бізнес є бізнес. Нехай це послужить хорошим уроком жителям інших міст. Сепаратизм не несе нічого, крім голоду і розрухи", - пише блогер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Казанський пригадав темне минуле найбільшого виробника холодильної техніки ПАТ Норд, яке було закрито після окупації Донбасу.