RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Гройсман жорстко висловився про "законі Савченко": українці обурюються

У соціальних мережах активно обговорюють висловлювання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що Кабмін має намір ініціювати перегляд так званого "закону Савченко", згідно з яким день попередньогj затримання зараховується в рахунок основного покарання як два дні.

Слова Гройсмана активно обговорюють на інформаційному ресурсi Цензор.нет.

Гройсман заявив, що "закон Савченко" дав можливість вийти на свободу десяткам тисяч злочинців, які виходять на свободу і продовжують скоювати злочини.

Думки користувачів розділилися. Багатоз них згодні з Гройсманом.

"Скасуйте якраз і саму Сявченко... Подаруйте її кому-небудь, чи що...", "Повернуть Савченко в тюрму?", "Не пройшло і півроку! Відміняйте на*рен", "Одне питання,а як цей закон взагалі протягнули через зраду? Потрібні просто чіткі терміни проведення слідства, а не за 2 роки люди в СІЗО сидять", "Його потрібно було скасувати в день прийняття", "Таке враження, що її сюди до нас спеціально заслали, щоб дестабілізувати країну..... Перший правильний крок Кабміну (якщо зроблять, звичайно)", "Очевидно, що ідея цього "закону", спрямованого на посилення дестабілізації в країні, виникла не випадково", "Давно пора скасувати цей дебільний закон савченко, злочинність в Україні просто зашкалює! Вийшов за законом Савченко вбивця тут же зарізав і застрелив пенсіонера", — пишуть українці.

"Наші СІЗО і КПЗ — це рудимент тоталітарної фашистської системи. Мета — створити зручність для слідчого і чинити тиск на підслідного", "Це правовий нігілізм — відміняти закон, яким скористалося енну кількість людина. Треба врахувати негативні моменти щодо особливо тяжких злочинів і внести відповідні зміни. Але відміняти цей закон не можна до тих пір, поки не зміниться на адекватну правоохоронна система і людина перестанут тримають в СІЗО за кілька років", "Я б взагалі скасував попереднє ув'язнення, крім випадків з особливо небезпечними і рецидивістами. Але якщо підозрюваний не з'явився на допит, то розцінювати як "втеча" , з усіма витікаючими. Навіщо людину до суду тримають в нелюдських умовах? І бюджету буде легше", — зазначають виступили на підтримку "закону Савченко".

Як повідомляв "Апостроф", ще в лютому глава Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк заявляв, що через так званий "закон Савченко" тисячі злочинців вийдуть на свободу раніше.