RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вбивство поліцейських в Дніпрі: у Авакова пояснили причину зволікання напарниці

Напарниця поліцейського Артема Кутушева Ольга Макаренко, яка разом з колегою була застрелена екс-бійцем роти спецпризначення МВС "Торнадо" Олександром Пугачовим, не змогла своєчасно вистрелити у нападника через близькість мирних людей.

Про це в ефірі 112 Україна заявив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Зокрема, він прокоментував відео з нагрудної камери Кутушева, на якому Макаренко довго не приходила на допомогу напарнику, якому вже погрожував пістолетом Пугачов.

"Там є момент, при якому Ольга дійсно відволіклася. І розплатилася за це власним життям і її колеги. Вона могла стріляти в злочинця, і ми уважно аналізували кожну її мить, останні секунди її життя. Якщо б вона вистрілила в нього, вона могла потрапити в мирних людей. Вона ціною свого життя не допустила загибель мирних громадян", - заявив Геращенко.

Перед нападом, за словами радника глави МВС, Макаренко розмовляла з водієм сусідній маршрутки.

Спроби звинуватити поліцейську Геращенко назвав "танцем на кістках". Він також виступив за те, щоб Пугачов отримав довічне ув'язнення.

Як повідомляв "Апостроф", брат убитої в Дніпрі лейтенанта поліції Ольги Макаренко емоційно висловився з приводу її загибелі