RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Інциденти з українцями на росТБ: відомий журналіст різко висловився про фігурантів

Відомий український журналіст Роман Цимбалюк, який тривалий час працює в Москві, жорстко розкритикував українців, які беруть участь у пропагандистських програмах на російському телебаченні.

«Мені особисто не зрозуміло, навіщо гості з України приймають участь у таких маячних програмах - там так все влаштовано, що представити українську точку зору неможливо, а українців запрошують як раз для того, щоб показати які дурні, страшні, продажні, проамериканські укрожидобандервці», - сказав Цимбалюк «Апострофу», коментуючи нещодавній конфлікт між ведучим НТВ Андрієм Норкіним і українським політологом Сергієм Запорозьким.

«Єдине пояснення - це любов до слави і торгівля лицем, а може, гроші за участь», - додав Цимбалюк.

У той же час, журналіст Ігор Соловей, який раніше брав участь у передачах на росТБ викликаючи обурення у місцевої аудиторії, пояснив, що гості на програму приїжджають на запрошення конкретного ведучого.

«Журналістів, політологів, блогерів з України на росТБ запрошують під гарне ім'я ведучого і під формат програми. Норкін спрацював на внутрішню аудиторію Росії – він не думав про репутацію в той момент», - сказав Соловей в коментарі «Апострофу».

Він додав, що ведучі на росТБ не йдуть на особистий конфлікт з гостями, а можуть лише потім вирізати з ефіру незручні моменти.

«Після такої витівки Норкіна до нього навряд чи поїде хтось більш-менш нормальний», - резюмував Соловей.

Як повідомляв «Апостроф», раніше журналіст Роман Цимбалюк пояснив, як інцидент з Норкіним зіграв на руку пропагандистській машині Путіна.