RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Чого тільки не придумають перед обвалом рубля: РФ здивувала шкільною задачкою

У російському місті Новосибірськ навколо математичної олімпіади серед школярів виник гучний скандал через дивне "правильне" рішення в одному із завдань.

Зокрема, про це пише Медуза.

Мама однієї з учасниць олімпіади поскаржилася в місцеві ЗМІ, що на конкурсі для учнів у четвертому класі "правильним" виявився не математично правильний варіант відповіді, а той, що був більш патріотичним.

Так, в одному з завдань про валюту були озвучені умови: "Долар в 2 рази дорожче рубля, а євро в 3 рази дорожче долара". Питання полягало в наступному: "що краще, 17 рублів або 3 євро?"

Фото: twitter.com/top_ngs_news

Згідно з математичними правилами, правильна відповідь — 3 євро, що за умовами завдання еквівалентно 18 рублів. Читачка заявила, що організатори визнали правильним відповідь "17 рублів". При цьому формулювання педагогів було таким: "Ми в Росії живемо, і рублі наші гроші".

У той же час Антон Львов, який представився одним з укладачів завдань для олімпіади в Новосибірську, підкреслив, що правильне рішення звучало так: "Рублі краще, але за 3 євро можна купити 3×3х2=18 рублів, що більше 17 рублів".

Він припустив, що вчителі просто неправильно сприйняли жарт в офіційному рішенні.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці вересня російському рублю пророкували падіння.