RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Гучне відео з убивцями" Мотороли: з'явилося викриття

В Україні пояснили, чому відеоролик з людьми, які нібито взяли на себе відповідальність за вбивство одного з ватажків бойовиків ДНР Арсенія Павлова з позивним "Моторола", є хибним.

Про це повідомляє ресурс StopFake.

Відзначається, що за спиною у людей, які взяли відповідальність за вбивство "Мотороли", було видно прапор ультранаціоналістичних груп "Misanthropic Division" і "PHOENIX", що дозволило більшості ЗМІ робити висновок, що вбивство бойовика ДНР здійснили українські націоналісти.

У свою чергу, члени "Misanthropic Division" на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте" заявили, що не мають ніякого відношення до вбивства "Мотороли", а відео, на якому засвітилися нібито ліквідатори бойовика, змонтував боєць батальйону територіальної оборони "Чернігів" Дмитро Кравцов.

Журналісти StopFake відзначили, що людина з ім'ям і прізвищем Дмитро Кравцов дійсно є в батальйоні "Чернігів". Виходячи з його інтерв'ю телеканалу "Новий Чернігів", пишуть журналісти, можна зробити висновок, що голос Кравцова схожий на голос людини, яка заявляє про відповідальність за вбивство "Мотороли" у відеозверненні.

Також в StopFake встановили, що звук на частину даного відеозвернення наклали вже після зйомки, що ставить під сумнів і технічну сторону виконання цього ролика.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про вигоду Кремля у вбивстві "Мотороли" напередодні переговорів Нормандської четвірки.