RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У мережі висміяли відмову "влади" Криму від сучасного слова

У соціальних мережах посміялися над тим, що самопроголошена "влада" Криму в рамках імпортозаміщення вирішила відмовитися від слова "флешмоб", замінивши його словосполученням "народна забава".

Про це написало видання Медуза.

Вiдмовитися від слова "флешмоб" вирішив самопроголошений "голова" окупованого Криму Сергій Аксьонов, коли обговорював святкування Дня народної єдності на окупованому півострові. Спілкуючись з віце-прем'єром" Дмитром Полонським, Аксьонов заявив, що слово "флешмоб" треба вилучити з лексикону і назвав його словом-паразитом. Вирішено було замість цього слова вживати словосполучення "народна забава".

"Флешмоб — це самоорганізація вільних людей. А тут планова "народна забава". Все ок", "Хай відмовляться від писемності і науки, від ліків і культури, щоб два рази не вставати", "Народна забава — це глід з фуфирика вранці пити", "Дерев'яні довбо**би ні сенсу, ні духу флешмобу не зрозуміли. Будуть організовувати по-радянськи", "Запропонуйте їм прийняти патріотичний "Закон про заборону іноземних слів у російській мові". Ось нарегочемося!", "Доiмпортозамiщуються до постолів і балалайки", "А що? Народна забава на Манежці", "Народна забава це кулачні бої...так так!"— коментують користувачі Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", раніше кримський ватажок Сергій Аксьонов влаштував істерику, дізнавшись про те, що Україна готує великий позов до Росії.