RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Тука розповів, хто платить за воду в ЛНР

Україна продовжує постачання води на неконтрольовані території Луганської області, незважаючи на те, що самопроголошена влада "Луганської народної республіки" (ЛНР) не поспішає платити за неї.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Постачання води тривають. Платить за це Україна, але все враховується лічильниками. На сьогоднішній день борг за електроенергію становить 121 мільйон гривень", - пояснив Георгій Лою.

Самі місцеві жителі також запевнили "Апостроф", що з 1 грудня ситуація з водопостачанням у Луганську не змінилася. "У нас все нормально. Вода подається, як і раніше", - розповів луганчанин Єгор Строєв.

При цьому луганчани також розповіли, що сепаратисти їздять по місту на автомобілях і закликають мешканців міста платити за воду.

Однак представник ЛНР на мінських переговорах Владислав Дейнего на своїй сторінці в Facebook звинуватив Україну в зриви поставок води. "Україна зупинила подачу води на територію ЛНР по одному з двох водоводів - від Петровського водозабору. Подача води зупинилася через відключення енергопостачання водозабору", - написав Владислав Дейнего.

Нагадаємо, раніше Георгій Тука заявляв, що з 1 грудня неконтрольовані території Луганської області можуть залишитися без води. Причина — борги представників ЛНР перед Попаснянським водоканалом. До 1 грудня оплачував рахунки МКЧХ, щоб воду можна було закачати в системи опалення перед настанням холодів, але термін договору вже закінчився. У інтерв'ю "Апострофу" Тука розповідав, що Україна забезпечує водою близько 600 тисяч людей на окупованих територіях Луганської області.