RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мордор не має дна: у мережі хвиля гніву навколо фотокалендаря для військових Путіна в Сирії

У соціальних мережах викликав хвилю негативу календар з 12 сирійськими дівчатами, який на Новий рік передадуть російським військовим у Сирію.

Фото опублікувало російське видання "Сноб".

Героїні календаря виїхали з Сирії кілька років тому і зараз навчаються у Москві в Російському університеті дружби народів. Всі дівчата родом з Алеппо, Тартуси, Латакії і Суведи.

Зазначається, що кокошники на головах у дівчат є "символом поваги до культури тієї країни, яка стала на захист рідної держави".

При цьому автори пропагандистського проекту заявили, що історії сирійських дітей, постраждалих від авіаударів РФ, пишуть ЅММщики ЦРУ.

"Я спокійна, коли моя земля під твоїм контролем", - говорить сирійська дівчина російському солдату. А кадри з пораненими дітьми фабрикують смм-щики ЦРУ", - написав на своїй сторінці в Facebook український журналіст і письменник Олег Шинкаренко.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальній мережі з гнівом відреагували на заяву офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова про те, що відео і заяви про російських бомбардуваннях шкіл і лікарень в сирійському місті Аллепо є неправдою.