RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Війна в Сирії: мережі обурила заява Росії щодо бомбардувань мирних жителів

У соціальній мережі з гнівом відреагували на заяву офіційного представника Міноборони РФ генерал-майора Ігоря Конашенкова про те, що відео і заяви про російські бомбардування шкіл і лікарень у сирійському місті Аллепо є неправдою.

За його словами, у звільнених районах східного Алеппо російські сапери не виявили жодної лікарні або школи, яка б працювала при бойовиках за прямим призначенням, передає "ТАСС".

Російський генерал заявив, що опубліковані відео нібито є постановочними і знімалися спеціальними телегрупами бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", на початку листопада було опубліковано відео нічних авіаударів російської авіації по району Кафр Деал на заході Алеппо. В результаті бомбардування з повітря загинули 9 осіб, серед яких троє дітей. Більше 30 людей отримали поранення.

У жовтні висміяли заяву офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової про те, що інформація про авіаційний удар по школі в сирійській провінції Ідліб, в результаті якого загинули 28 людей, нібито є фейком і що Росію оббрехали.