RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​У Раді пояснили вплив нової блокади ОРДЛО на ватажків бойовиків ДНР-ЛНР

Активісти почали нову економічну блокаду окупованих територій Донбасу через те, що хочуть таким чином посилити вплив на ватажків бойовиків і їхніх кремлівських кураторів. Зокрема, є ймовірність, що це вплине на процес звільнення полонених.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" Блокада Донбасу: удар по бойовикам або політика.

Так, активісти стверджують, що в разі припинення провозу через лінію розмежування вугілля, лісу, металу, тютюну і алкоголю вже найближчим часом бойовики звільнять із полону українських військових, як це було у 2014 році. Примітно, тоді торгова блокада окупованих територій почалася перед новим роком, а вже у лютому 2015-го з полону були звільнені більше сотні бійців АТО.

Нардеп Семен Семенченко прокоментував цю ситуацію "Апострофу": "У 2014 році, коли хлопці зупиняли конвої Ахметова і блокували в Луганській області перевезення алкоголю і тютюну, вони домоглися того, що було звільнено більше 100 полонених, з них 97 бійців батальйону "Донбас", яких взагалі не відпускали в принципі тоді".

"Я впевнений, що це найболючіше місце лідерів терористів і наших українських чиновників, які замазані в контрабанді, - це їх гаманець", - підкреслив Семенченко.

При цьому військовий експерт Ігор Романенко зазначив, що переговорний процес щодо звільнення полонених зайшов у глухий кут, що, мабуть, і стало причиною таких дій військових: "Можна зрозуміти активістів, в цьому році віддали тільки 16 полонених, а у нас їх близько 110 і суттєвих змін немає".

Як повідомляв "Апостроф", глава РНБО України Олександр Турчинов заявив, що питання блокади ОРДЛО вирішує тільки президент Петро Порошенко.