RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Минюст: Скандальное видео торнадовцев в СИЗО смонтировано

Скандальне відео з Лук’янівського СІЗО, на якому відбувається конфлікт між ув’язненими за участі колишніх бійців роти МВС "Торнадо", було змонтовано, повідомив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов у ефірі Громадського.

"На цей час відео зрозуміло що змонтовано. Ці події проходили в Лук’янівському СІЗО. В цілому, воно не порізане чи порізане, — ми встановлюємо. З якого джерела воно надійшло до представника ЗМІ — ми також встановлюємо. Це реальне відео з Лук’янівського СІЗО, яке певним чином змонтовано", — сказав замміністра.

За його словами, по закінченню слідства особи, які передали ЗМІ відеозапис з режимного об'єкту, будуть покарані згідно з законодавством.

Черниш також назвав ситуацію навколо інциденту у СІЗО повністю контрольованою. "Більше інформаційних подій, чи витоків інформації, чи коментарів від правозахасників не було. Конфлікт, я так гадаю, вичерпаний", — відзначив заступник голови Міністерства юстиції.

Нагадаємо, 11 січня у ЗМІ з'явилася інформація про бунт екс-бійців "Торнадо" у Лук'янівському СІЗО. Втім, Міністерство юстиції заперечило цю інформацію та повідомило, що один з утримуваних "торнадівців" Максим Глєбов на знак протесту проти ходу слідства відрізав собі вухо.

14 січня у ЗМІ потрапило відео, на якому людина, схожа на командира роти "Торнадо" Руслан Онищенко, за бездіяльності охорони відрізає вухо Глєбову.