RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Назар, Софія і не тільки: як українці називали дітей у 2016 році

Найбільш популярними іменами в Україні у 2016 році для новонароджених хлопчиків стали Олександр, Артем, Максим, Дмитро, Іван і Назар. Новонароджених дівчат найчастіше називали Анастасія, Анна, Марія, Вікторія та Софія. Про це свідчать дані Департаменту державної реєстрації.

Серед рідковживаних імен популярними для хлопчиків в 2016 році виявились Тамерлан та Батир у Вінницькій області, Тадей і Данте на Волині, Ахматжон та Владімірос - на Дніпропетровщині, Зореслав - в Донецькій області, Соломон і Султан - на Рівненщині.

Для дівчат популярними, але все ще досить рідкісними іменами стали Квітослава та Мірра в Києві, Меліса і Магдалена на Чернігівщині, Любава та Квітка в Дніпропетровській області, Глорія - на Донеччині, а Патриція - у Львівській області.

Все частіше в Україні стають модними "західні" імена для новонароджених. В Кіровоградській області ними виявились імена Остін для хлопчиків і Еббіґейл - для дівчат. У Львівській області - Авенір та Мерисабель, на Тернопільщині - Райян і Ніколь, в Чернігівській області - Мікаель і Дайана, а в Чернівецькій - Кевін та Наомі.

У Закарпатській області поширеними іменами для немовлят були також угорські імена Дореліу і Лейла.

Натомість у Києві в списку рідковживаних імен для дівчат виявилося ім'я Україна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії хочуть заборонити називати дітей безглуздими іменами.