RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Прокуратура отримала доступ до телефонних розмов пропагандиста Грема Філліпса

Головна військова прокуратура Генпрокуратури України отримала доступ до мобільних телефонних переговорів кремлівського пропагандиста британського походження Грема Філліпса. Про це йдеться у рішенні Печерського райсуду Києва від 15 лютого.

Згідно з рішенням, прокуратура отримала можливість прослухати переговори журналіста Russia Today і телеканалу "Зірка", який активно підтримував проросійських бойовиків, з 1 квітня 2014 року.

Під час перебування в Україні, і зокрема, у зоні проведення АТО, згідно з документом, Філліпс використовував власний мобільний термінал з сім-картами оператора мобільного зв'язку МТС і lifecell. Таким чином він підтримував зв'язок з бойовиками і отримував інструкції про підготовку репортажів про допити їм українських військовополонених.

Як зазначається в рішенні суду, Філліпс з початком подій на Евромайдане і досі активно пропагує і поширює матеріали антиукраїнського характеру, пов'язані з терористичними організаціями.

Серед іншого співпрацював з болевікамі Михайлом Толстих ( "Гіві") і Арсенієм Павловим ("Моторола").

Сам Філліпс вже прокоментував рішення суду в соцмережі.

"Таким чином, суд записи, щоб захопити мої мобільні телефонні записи. Права журналістів в "європейській Україні ", - написав він.

За його словами, якби таке рішення ухвалила Росія, то у ЗМІ виник би ажіотаж. "Я просто додам, що у мене було близько десятка номерів на Донбасі, а не один зареєстрований", - зазначив пропагандист.

Нагадаємо, раніше українське посольство у Великобританії відзначилося забавним троллінгом Грема Філліпса.